Se nyhedsbrevet i browser
 

ErhvervsNyt

27. april 2023
 
 

Erfaringer fra energitjek hos detailbutikker

 
Energitjek hos Røde Kors Butik
 
De høje energipriser er en stor udfordring for mange virksomheder. Derfor Herlev Kommune tilbudt et gratis energitjek til lokale detailbutikker med det formål, at belyse hvor der kan spares på energien og dermed også økonomien.

Herlev Kommunes erhvervskonsulent Marie Haenschke og energirådgiver Gert Halldén fra GH-Energi var i uge 15 på besøg hos lokale virksomheder for at undersøge mulighederne for energioptimeringer. Vejen gik forbi Butik Siesta, Røde Kors Butik Herlev, Mr Bruun, Farumhus, Leos Legeland og Krogsgaard-Jensen bilforhandler. Her blev der blandt andet kigget på belysning, varmeforsyning, ventilation og køleanlæg.
 
Flere af virksomhederne har allerede forbedret deres energivaner, men der blev også fundet flere mulige energibesparelser spm for eksempel udskiftning af belysning til LED og installation af zoneinddelt belysning.
 
Læs om erfaringerne fra energitjek
 

Månedens grønne casevirksomhed: Farumhus bager, når strømmen er billigst

 
 
På Herlev Hovedgave 49 ligger Farumhus Bageri & Konditori. Her produceres der brød og kager til alle kædens 19 butikker. Som bageri har Farumhus et stort energiforbrug, og de høje energipriser har tydeligt kunne mærkes. Det er dog lykkedes Farumhus at halvere udgifterne til strømforbruget. En stor del af besparelsen, er kommet ved at flytte produktionen til tidspunkter hvor strømmen var billigst. Det har også krævet en tidlig inddragelse af virksomhedens medarbejdere. 
 
Farumhus har deltaget i Herlev Kommunes tilbud om energitjek, og har her fået inspiration til at se på yderligere energioptimeringer i forhold til elforbruget og ventilationsanlægget. 
 
Hør mere om hvordan Farumhus har sparet på energien i videoen eller læs hele historien her.
 

Få tilskud til at udvikle din virksomhed via Virksomhedsprogrammet

 
Virksomhedsprogrammet
 
Virksomhedsprogrammet består af flere forskellige tilskudspuljer til udvikling af din virksomhed. Programmet er landsdækkende og drives af de seks erhvervshuse. Du kan søge støtte inden for digitalisering, bæredygtighed, eksport, professionalisering mm. Her kan du blandt andet få tilskud til investeringer, rådgivning og kompetenceudviklnig. Læs mere om de forskellige puljer:
Læs mere om virksomhedsprogrammet
 
Erhvervshus Hovedstaden hjemmeside
 

Events og workshops hos Erhvervshus Hovedstaden

 
Erhvervshus Hovedstaden holder løbende workshops og møder for dig, som er virksomhedsejer, med temaer som digital markedsføring, salg, grøn omstilling og meget mere. Du møder forretningsudviklere med ekspertviden, og det koster kun din tid og dit engagement at deltage.

Klik på datoerne og læs mere om programmet:
Se mere om Erhvervshus Hovedstaden
 

Kontakt Erhvervsteamet

Chefkonsulent
Birgitte Steenstrup Berchtold
Birgitte.Steenstrup.Berchtold@herlev.dk 
40 32 59 55
Erhvervskonsulent
Marie Haenschke
Marie.Haenschke@herlev.dk 
21 55 77 70