Se nyhedsbrevet i browser
 

ErhvervsNyt

23. maj 2023
 
 

Månedens grønne casevirksomhed: Carl Ras vil være CO2-neutral i 2030

 
 
Den landsdækkende engrosvirksomhed Carl Ras blev etableret i 1932 og har siden 2000 haft hovedkontor på Mileparken i Herlev. Her sælger de værktøj, beslag og arbejdstøj til professionelle håndværkere. 

Carl Ras har i flere år arbejdet målrettet med bæredygtighed med det formål at skubbe byggebranchen i en grønnere retning. I ErhvervsNyt har man tidligere kunne læse om, hvordan inddragelse af medarbejdere og samarbejde med kunder og leverandører har været centrum for Carl Ras’ arbejde med bæredygtighed.

Siden da er der sket meget. Carl Ras har blandt andet oprustet med en bæredygtighedschef, sat en konkret målsætning for CO2-reduktion og klimaneutralitet og lavet nye bæredygtige investeringer.
 
Læs hele historien om Carl Ras
 

Få et gratis energitjek af din virksomheds lokaler

 
Energitjek hos Røde Kors Butik Herlev
 
Nu er der igen mulighed for at få et gratis energitjek, hvor du kan få input til energibesparelser i din virksomheds lokaler. Tilbuddet gælder for alle virksomheder i Herlev Kommune. Energitjekket varer maksimalt en time og udføres af en uvildig energirådgiver fra GH-Energi. Du vil få input til konkrete energisparetiltag i din virksomhed for eksempel i forhold til belysning, varmeanlæg, ventilationsanlæg og køleanlæg.

Hvem kan få energitjek?
Alle virksomheder med adresse i Herlev Kommune kan tilmelde sig energitjek.

Hvornår?
Energitjekkene gennemføres den 7.-9. juni 2023.
Umiddelbart efter tilmeldingsfristen vil du få besked om det præcise tidspunkt for besøget hos din virksomhed.

Tilmelding
Tilmeldingsfristen er den 30. maj 2023. Der er et begrænset antal pladser, hvorfor tilmelding er efter først-til-mølle-princippet. Tilmed dig her.

Spørgsmål?
Kontakt erhvervskonsulent Marie Haenschke på erhverv@herlev.dk eller tlf. 21 55 77 70.
 
Tilmeld energitjek
 

Har din virksomhed indført affaldssortering?

 
 
Siden januar 2023 har alle virksomheder skulle sortere deres husholdningslignende affald i 10 fraktioner. Den enkelte virksomhed skal selv indgå aftale med en renovatør. Find en renovatør i energistyrelsens affaldsregister.
 
Renovatører har forskellige størrelser af affaldsbeholdere, så I kan finde en løsning tilpasset jeres virksomhed. Er I flere virksomheder, der ligger tæt på hinanden, kan I gå sammen om beholderne.
 
Affaldsbeholderne skal være mærket nationale affaldspiktogrammer. Disse kan hentes på Dansk Affaldsforenings hjemmeside.
 
 
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til affald@herlev.dk 
 
Læs mere om regler for erhvervsaffald
 

Lovpligtig registrering af overvågningskamera - nem digital registrering

 
 
Det er blevet obligatorisk for virksomheder, offentlige myndigheder og private aktører, at registrere deres overvågningskameraer i politiets kameraregister POLCAM. Heldigvis kan du nemt og hurtigt registrere kameraer ved brug af NemID på www.politi.dk/kamera 

Registrerede overvågningskameraer kan have en central betydning for Politiets efterforskning. Politiet får ikke direkte adgang til den daglige overvågning, men giver et overblik over hvor i landet der er overvågningskameraer, samt hvem politiet skal kontakte for at få overvågningsmaterialet.

Politiet opfordrer også borgere med private overvågningskameraer, som ikke er omfattet registreringspligten, til fortsat at registrere deres overvågningskameraer frivilligt.
 
Læs mere om registrering af overvågningskameraer
 
Erhvervshus Hovedstaden hjemmeside
 

Events og workshops hos Erhvervshus Hovedstaden

 
Erhvervshus Hovedstaden holder løbende workshops og møder for dig, som er virksomhedsejer, med temaer som digital markedsføring, salg, grøn omstilling og meget mere. Du møder forretningsudviklere med ekspertviden, og det koster kun din tid og dit engagement at deltage.

Klik på datoerne og læs mere om programmet:
Se mere om Erhvervshus Hovedstaden
 

Kontakt Erhvervsteamet

Chefkonsulent
Birgitte Steenstrup Berchtold
Birgitte.Steenstrup.Berchtold@herlev.dk 
40 32 59 55
Erhvervskonsulent
Marie Haenschke
Marie.Haenschke@herlev.dk 
21 55 77 70