Se nyhedsbrevet i browser
 

ErhvervsNyt

8. december 2023
 
 

Tillykke til 26 gazeller i Herlev

 
Børsen udgiver hvert år en liste med hurtigt voksende små- og mellemstore virksomheder, der blandet andet som minimum har fordoblet omsætningen over fire år – de såkaldte Gazellevirksomheder. I 2023 er der 26 Herlev-virksomheder på Børsens Gazelle-liste. Det er 5 flere end sidste år.

På listen er 11 virksomheder kåret for første gang, mens 15 har flere kåringer bag sig.

På landsplan er der kåret i alt 2.781 gazellevirksomheder, hvilket er det højeste antal gazeller nogensinde, siden Børsen begyndte at kåre gazellerne i 1995. I Region Hovedstaden findes i alt 983 gazeller. Det er det højeste antal nogensinde for regionen og en stigning på 4 procent i forhold til 2022.
 
Se alle Herlevs gazeller her
 

Ved du, hvem du udlejer din ejendom til, og hvad lejemålet bruges til?

 
Det har i enkelte tilfælde har vist sig, at lejere af ejendomme i Herlev og omegn misbruger lejemål og benytter ejendomme til andre formål, end der er aftalt med udlejer. Det ses desværre også, at der lejes ejendomme med henblik på at foretage kriminelle aktiviteter.

Derfor opfordrer vi i Herlev Kommune til, at udlejere af ejendomme er bevidste om, til hvem og hvilke formål ejendommen udlejes og benyttes, og at udlejere ved mistanke om misbrug af lejemålet undersøger dette nærmere og hvis nødvendigt opsiger lejemålet med kort varsel. Dette skal naturligvis være kontraktsretligt muligt.

Hvad skal du være på vagt overfor:
  • Fiktive selskaber, som forsøger at leje sig ind.
  • Virksomheder, som allerede lejer et lejemål og udlejer sit lejemål videre.
  • Stråmænd, der lejer lejemål, men misbruger lejemålet.
Gode råd:
  • Tjek økonomien på firmaet før udlejning – fx skatte- og selskabsoplysninger.
  • Ved mistænkelig adfærd fra lejere og potentielle lejere, kan politiet kontaktes med henblik på råd og vejledning.
Hvis du har spørgsmål til ovenstående er du velkommen til at kontakte teamleder Azam Aslani på telefon 40 45 42 73.
 
 

Nye skatteregler for erhvervsejendomme

 
Folketinget vedtog i 2021 en ny metode til vurdering af erhvervsejendomme. De fleste ejere af erhvervsejendomme vil opleve, at deres vurdering stiger med de nye vurderinger. Til gengæld sænkes skattesatserne markant. Hvis grundskylden alligevel stiger, indføres en stigningsbegrænsning, som sikrer, at en eventuel stigning indfases over op til 20 år. Det er vedtaget med de nye skatteregler fra 2024.

Læs mere om vurdering og beskatning af erhvervsejendomme på vurderingsportalen.dk/erhverv
 
På Vurderingsportalen kan du blandt andet læse om:
 

Workshop: Få styr på din virksomheds CO2-aftryk

 
Er du klar til at tage hånd om din virksomheds CO2-aftryk? Deltag i Erhvervshus Hovedstadens workshop og få viden og værktøjer, der gør det nemmere for jeres virksomhed at tilgå arbejdet med CO2-beregninger og reduktion af virksomhedens klimabelastning.

Du får en konkret og praksisnær tilgang, som bringer de komplekse klimaspørgsmål tættere på jeres virksomheds hverdag og gør jer klar til at handle på dem.
 
Hvornår: 18. januar 2024 kl. 08.30-16.00
Hvor: Erhvervshus Hovedstaden, Fruebjergvej 3, 2100 København 
 
Læs mere og tilmeld dig her
 

Webinar: Bæredygtighedsrapportering - hvad skal du gøre?

 
Erhvervshus Hovedstaden afholder et gratis webinar om bæredygtighedsrapportering. Webinaret er for dig, som skal lave din første bæredygtighedsrapport.
 
Lær hvordan du afgør, hvad der skal med i rapporten, hvordan du bygger den op, og hvilke principper der gælder for bæredygtighedsrapportering, også selv om du ikke hører under de nye EU-krav for bæredygtighedsrapportering. Du får gode eksempler og skabeloner.
 
Webinaret afholdes d. 12. december 2023 kl. 13.00
 
Læs mere og tilmeld dig her
 
 

Events og workshops hos Erhvervshus Hovedstaden

Erhvervshus Hovedstaden holder løbende workshops og møder for dig, som er virksomhedsejer, med temaer som digital markedsføring, salg, grøn omstilling og meget mere. Du møder forretningsudviklere med ekspertviden, og det koster kun din tid og dit engagement at deltage.

Klik på datoerne og læs mere om programmet:
Se flere tilbud fra Erhvervshus Hovedstaden
 

Brug for hjælp til rekruttering?

Hvis du har brug for hjælp til at finde en medarbejder, tilbyder Herlev Kommunes virksomhedsteam at hjælpe dig.

De vil også meget gerne komme på besøg og fortælle om dine muligheder for f.eks. løntilskud, virksomhedspraktik og fleksjob. Kontakt jobbutikken på tlf. 44 52 56 66 eller skriv til jobcenter@herlev.dk 
 

Kontakt Erhvervsteamet

Chefkonsulent
Birgitte Steenstrup Berchtold
Birgitte.Steenstrup.Berchtold@herlev.dk 
40 32 59 55
Erhvervskonsulent
Marie Haenschke
Marie.Haenschke@herlev.dk 
21 55 77 70