Se nyhedsbrevet i browser
 

ErhvervsNyt

11. januar 2024
 
 

Månedens grønne casevirksomhed: antOn's vil gøre det attraktivt at spise mere klimavenligt

 
antOn’s er et cateringfirma som tilbyder eventcatering til kunder i København og på Sjælland. antOn’s er etableret i Herlev i 2007 og holder til på Herlev Rådhus hvor de også står for frokostordningen. Dette er dog kun lidt endnu, for fra februar 2024 flytter antOn’s nemlig til Sortemosevej i det nordlige Herlev for at fokusere 100% på selskabscatering. 
 
antOn’s er stiftet af Anton Emil Nielsen, der er udlært slagter og kok, og blandt andet har flere ansættelser som kok på forskellige Michelin-restauranter bag sig. 
 
De seneste år har antOn's oplevet en stigende efterspørgsel på vegetariske og veganske retter. Ifølge Anton, er det endnu ikke en god forretning at tilbyde disse alternativer, da det kræver flere ressourcer, når der både skal produceres kødretter og vegetarretter. Men hos antOn's mener man det er vigtigt at gå i en grønnere retning, og derfor vil man prøve at få flere til at vælge de mere klimavenlige retter:

Vi skal balancere imellem kundernes ønsker som er vores forretning og derfor er det op til os at tilbyde gode alternativer i topklasse, så det bliver attraktivt at vælge klimavenligt”, lyder det fra Anton Emil Nielsen.
 
Læs hele historien om antOn's og få inspiration til lækre vegetariske retter
 

Herlev Kommune vedtager ny bæredygtig indkøbsstrategi med konkret mål for reduktion af klimaaftryk

 
Den 13. december 2023 godkendte Herlev Kommunalbestyrelse en ny bæredygtig indkøbs- og udbudsstrategi for Herlev Kommune. Strategien har fokus på hvordan Herlev Kommune, som en aktiv grøn indkøber, kan skubbe markedet i en mere bæredygtig retning.
 
Med strategien er der for første gang sat en konkret målsætning for reduktion af det forbrugsbaserede klimaaftryk, som skal halveres fra 2020 til 2030. Herlev Kommune er dermed den første kommune i Danmark med en kvantitativ målsætning for nedbringelse af forbrugsbaserede udledninger (for egen drift).

Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) har via fakturadata estimeret, at Herlev Kommunes drift havde et samlet klimaaftryk på ca. 30.500 ton CO2e i 2020. Det svarer til 85% af de samlede udledninger fra Herlev Kommune som driftsorganisation. Herlev Kommunes indkøbsfunktion har dermed en væsentlig opgave med at sikre størst mulig bæredygtighed i de aftaler som kommunen indgår.
 
Har du spørgsmål til strategien, er du velkommen til at kontakte Flemming Hansen, Leder af Indkøb og Udbud. Mail: HK55724@herlev.dk 
 
Læs hele strategien her
 

Webinar: Boost din virksomhed med kunstig intelligens (AI)

 
Erhvervshus Hovedstaden inviterer til webinar om kustig intelligens (AI). På webinaret kan du få indsigt i et af de mest dynamiske og potentielt transformative teknologiområder i vores tid: kunstig intelligens (AI). Med sin hurtige udvikling og brede anvendelsesmuligheder, er AI ikke længere blot en futuristisk idé, men en realitet, der former nutidens forretningslandskab.
 
Webinaret er skræddersyet til medarbejdere og ledere i små og mellemstore virksomheder, der ønsker at forstå og udnytte AI's potentiale til at styrke og innovere deres virksomhed.
 
Hvornår: 17. januar 2024 kl. 09.00-10.30
Hvor: Online
 
Læs mere og tilmeld dig her
 
 

Events og workshops hos Erhvervshus Hovedstaden

Erhvervshus Hovedstaden holder løbende workshops og møder for dig, som er virksomhedsejer, med temaer som digital markedsføring, salg, grøn omstilling og meget mere. Du møder forretningsudviklere med ekspertviden, og det koster kun din tid og dit engagement at deltage.

Klik på datoerne og læs mere om programmet:
Se flere tilbud fra Erhvervshus Hovedstaden
 

Brug for hjælp til rekruttering?

Hvis du har brug for hjælp til at finde en medarbejder, tilbyder Herlev Kommunes virksomhedsteam at hjælpe dig.

De vil også meget gerne komme på besøg og fortælle om dine muligheder for f.eks. løntilskud, virksomhedspraktik og fleksjob. Kontakt jobbutikken på tlf. 44 52 56 66 eller skriv til jobcenter@herlev.dk 
 

Kontakt Erhvervsteamet

Chefkonsulent
Birgitte Steenstrup Berchtold
Birgitte.Steenstrup.Berchtold@herlev.dk 
40 32 59 55
Erhvervskonsulent
Marie Haenschke
Marie.Haenschke@herlev.dk 
21 55 77 70